Corners Pop Veggie Crisps Sea Salt – test wegańskich chrupków!

Corners Pop Veggie Crisps Sea Salt – test wegańskich chrupków!

Dziś recenzja drugiej nowości od Corners! Tym razem chrupki nie są już proteinowe, ale nadal pozostają wegańskie. W porównaniu do poprzednika mają ponad 2 razy mniej białka i znacznie krótszy skład. Jak przełoży się to na konsystencję i smak ? Sprawdźmy.

Makroskładniki ( 28g – paczka ) : 116 kcal 3.2B|2.6T|19.3W (11.1g cukrów prostych)
Skład : kukurydza (58%), groszek (23%), czarna fasola (9%), olej słonecznikowy, sól morska (1.5%).

Konsystencja – równie chrupiąca jak proteinowy poprzednik! Ponad połowę składu stanowi kukurydza, czego rezultatem jest zbliżona do wafli kukurydzianych struktura. Przewagę daje Cornersom jednak wyższa zawartość tłuszczu. Dzięki niej zdecydowanie bliżej im do zwykłych chipsów. To im się udało – 10/10.

Smak – o ile wersja barbecue była idealna dla fanów mocno przyprawionych przekąsek, to dzisiejsza zdobędzie serca tych z delikatnym podniebieniem. Dlaczego ? Cornersy cechują sie stonowanym smakiem kukurydzy i soli – pod tym względem mają wiele wspólnego z solonymi chipsami. Zarówno groch jak i fasola zostawiają po sobie mało wyczuwalny ślad. Klasyka wśród słonych przekąsek – 8/10.

Podsumowanie : Corners Sweet Barbecue i Sea Salt – oba smaki wegańskich chrupków są bardzo dobre, a pod względem konsystencji idealnie chrupiące. To jednak nie koniec, bo m.in w Auchan można znaleźć trzecią wersję tej przekąski – Se Cheese & Onion. O tym jednak za jakiś czas. Jak oceniacie ten smak ?

Cena : ok. 3 zł (Żabka)

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Również z tej kategorii

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]