Cornes Sweet Barbecue oraz Sea Salt – te pierwsze cechuje także wysoka zawartość białka i to właśnie od nich zaczynam testowanie. Zapraszam do lektury.
Makroskładniki (28g – paczka) : 113 kcal 7.1B|2.5T|14.1W (11.1g cukrów prostych)
Skład : białko sojowe (31%), skrobia z tapioki, błonnik sojowy, maniok, czosnek, oleożywica z papryki, cukier, sól morska, maltodekstryna, ocet, pomidor w proszku, ekstrakt drożdżowy, kwas cytrynowy, aromat naturalny, olej słonecznikowy.
Konsystencja – takiej chrupkośći nie powstydziłyby się nawet pełnotłuste chipsy. Cornersy są pod tym względem mistrzowskie i choć bym chciał, to nie znajdę tu żadnych wad. Warto również podkreślić, że są bardzo cienkie i obsypane dość sporą ilością przypraw, a to dodatkowo działa na ich korzyść – 10/10.
Smak – no powiem wam, że tego się nie spodziewałem. Tak powinny smakować wszystkie proteinowe chrupki! Zgodnie z nazwą na opakowaniu, Cornersy są słodkie, delikatnie pikatne, słone, a z przypraw najbardziej daje o sobie znać pomidor oraz papryka. W skrócie klasyczne barbecue. Są prawie tak dobre jak recenzowane niedawno Lay’s Oven Baked. Czapki z głów – 9/10.
Podsumowanie: Chrupki Corners Sweet Barbecue. Kto by się pomyślał, że będą smakować lepiej niż niejedne chipsy. W porównaniu do nich, skład sojowej przekąski wygląda zdecydowanie lepiej, a w tableli makroskładników największe wrażenie robi ilość białka – mam tu na myśli wartości podane na 100g. Mała paczka (28g) dostarcza skromne 7 gramów protein.
Cena : ok. 3 zł ( Żabka, Auchan)
Opinie (0)