Dziś test drugiej wersji bezcukrowego sosu od Colac! Czekoladowy topping postawił wysoką poprzeczkę, więc teraz oczekiwania są jeszcze większe. Chocolate czy Toffee ? Moją odpowiedź poznacie w recenzji.
Makroskładniki (100g) : 181 kcal 1.3B|1.9Tl58W (56 g polioli)
Skład : maltitol, woda, oligofruktoza, śmietanka w proszku, serwatka w proszku, emulgator, cytrynian sodu, ekstrakt słodu jęczmiennego, karagen, sól, aromat, sorbinian potasu.
Konsystencja toppingu Colac
Znów jest perfekcyjna! Karagen jako zagęszczacz robi robotę i zapewnia bardzo gęstą, ciągnącą konsystencję – prawdziwy karmel. Dzięki temu topping sprawdza się zarówno jako dodatek do owsianki, kawy, mleka jak i polewa do omleta/naleśników.
Smak Colac Toffee 67 Topping
Masa kajmakowa bez dodatku cukru. Brzmi niemożliwie, ale to najlepsze porównanie jakie przychodzi mi do głowy. Toffee 67 jest kosmicznie słodki, a jego smak można określić jako karmelowo-krówkowy. Przyczepić można się tu jedynie do naprawdę lekkiego posmaku goryczki. Poza tym bajka!
Podsumowanie
Toffee 67 pokonuje Choco 46 z wczorajszej recenzji. Oba produkty belgijskiej firmy uważam za świetne, ale moja miłość do masy kajmakowej wygrała. To jeden z tych sosów, które można pić prosto z butelki i nawet nie wiadomo kiedy odsłania się dno.
Cena: ok. 17 zł (Guiltfree.pl)
Opinie (0)