Dziś test drugiej wersji bezcukrowego sosu od Colac! Czekoladowy topping postawił wysoką poprzeczkę, więc teraz oczekiwania są jeszcze...
Dziś test drugiej wersji bezcukrowego sosu od Colac! Czekoladowy topping postawił wysoką poprzeczkę, więc teraz oczekiwania są jeszcze większe. Chocolate czy Toffee ? Moją odpowiedź poznacie w recenzji.
Makroskładniki (100g) : 181 kcal 1.3B|1.9Tl58W (56 g polioli)
Skład : maltitol, woda, oligofruktoza, śmietanka w proszku, serwatka w proszku, emulgator, cytrynian sodu, ekstrakt słodu jęczmiennego, karagen, sól, aromat, sorbinian potasu.
Konsystencja toppingu Colac
Znów jest perfekcyjna! Karagen jako zagęszczacz robi robotę i zapewnia bardzo gęstą, ciągnącą konsystencję – prawdziwy karmel. Dzięki temu topping sprawdza się zarówno jako dodatek do owsianki, kawy, mleka jak i polewa do omleta/naleśników.
Smak Colac Toffee 67 Topping
Masa kajmakowa bez dodatku cukru. Brzmi niemożliwie, ale to najlepsze porównanie jakie przychodzi mi do głowy. Toffee 67 jest kosmicznie słodki, a jego smak można określić jako karmelowo-krówkowy. Przyczepić można się tu jedynie do naprawdę lekkiego posmaku goryczki. Poza tym bajka!
Podsumowanie
Toffee 67 pokonuje Choco 46 z wczorajszej recenzji. Oba produkty belgijskiej firmy uważam za świetne, ale moja miłość do masy kajmakowej wygrała. To jeden z tych sosów, które można pić prosto z butelki i nawet nie wiadomo kiedy odsłania się dno.
Cena: ok. 17 zł (Guiltfree.pl)
Komentarze