Budyń bez cukru to słodka przekąska lub deser, który warto włączyć do swojego jadłospisu w celu urozmaicenia diety. Stanowi zdrową, smaczną alternatywę dla budyniów słodzonych cukrem i znakomicie zaspokaja ochotę na słodkie. Jego przygotowanie jest szybkie i proste!
Budyń bez cukru vs. Budyń z cukrem
Jakie są właściwości zdrowej wersji tego pysznego, słodkiego deseru i dlaczego jest on lepszym wyborem niż budyń z dodatkiem cukru? Fit Budyń to przede wszystkim produkt z „czystym składem” – nie zawiera sztucznych konserwantów, wzmacniaczy smaku i dodatku cukru. Oparty jest na naturalnych składnikach i w zależności od marki, jest słodzony substancjami słodzącymi, takimi jak erytrytol, sukraloza, czy stewia lub nie zawiera ich w ogóle. W takim przypadku, wybór słodzika i poziom słodkości deseru należy do nas. W konsekwencji, przygotowany przez nas budyń dostarcza zdecydowanie mniej kalorii! Porcja zdrowego, pozbawionego cukru budyniu zawiera około 100 kcal, w zależności od tego, jakiego mleka użyjemy. Dla porównania, budyń z jego dodatkiem dostarcza ich aż 2 razy więcej! Kaloryczność posiłku szczególnie istotna jest dla osób przebywających na diecie redukcyjnej, dbających o odpowiednią niską podaż kalorii dostarczanych w ciągu dnia. Budyń bez cukru pozwoli na ich zredukowanie, przy zachowaniu pysznego i słodkiego smaku deseru!
Jak smakuje budyń bez cukru?
Smacznie, słodko i zadowalająco w kontekście naszych kubków smakowych! Jeśli zastanawiacie się, czy pozbawienie budyniu dodatku cukru wpłynie negatywnie na jego smak i satysfakcję z konsumpcji, musimy szybko rozwiać wasze wątpliwości! Zdrowa wersja budyniu to wyrazisty smak wanilii, czekolady lub karmelu – bez względu na to, jaką wersję smakową wybierzecie. Deser jest słodki, intensywnie mleczny, o kremowej i aksamitnej konsystencji, bez sztucznego, nienaturalnego posmaku! Na aktualnym rynku dostępne są budynie, o których smaku w znacznym stopniu decydujesz Ty – będzie on smakował inaczej, w zależności od rodzaju mleka i słodzidła, jaki wybierzesz, a także budynie zawierające już w składzie mleko w proszku i substancję słodzącą, które z góry gwarantują pyszny i mleczny smak!
Jaki budyń bez cukru wybrać?
- FITREC Fit Budyń, dostępny w 5 wersjach smakowych:
2. Winiary Budyń Bez Dodatku Cukru, w 4 wersjach smakowych:
Czym różni się Budyń FITREC od Budyniu Winiary?
Zarówno budyń marki FITREC, jak i Winiary, nie zawierają cukru i oba charakteryzują się naturalnymi składnikami. Cechą, jakie je różni jest skład, który wpływa także na sposób przygotowania deseru.
Fit Budyń to produkt zawierający mleko w proszku oraz substancje słodzące. Oznacza to, że do jego przyrządzenia potrzebujemy jedynie wody. Proces jest szybki i bardzo prosty! Budyń nie wymaga gotowania, a by uzyskać pyszny, słodki i zdrowy deser wystarczy wsypać jedną porcję (30g) do 180ml wrzącej wody, jednocześnie intensywnie mieszając. Fit Budyń dostarcza 109 kcal i 5.3g białka.
Budyń bez cukru marki Winiary to produkt bazujący na skrobi i aromacie. O jego smaku decyduje rodzaj mleka oraz substancji słodzącej, jakiej użyjemy. Aby go przyrządzić, należy wsypać opakowanie budyniu (35g) do 500ml wrzącego mleka i gotować do uzyskania odpowiednio gęstej konsystencji. Jedna porcja (1/4) deseru dostarcza około 90 kcal (w zależności od rodzaju mleka) i około 4.2g białka.
Gdzie kupić budyń bez cukru?
Produkty obydwu marek dostępne są w asortymencie sklepu FITREC.PL. Dodatkowo, z kodem rabatowym „FITRECENZJE” obowiązuje rabat na całe zamówienie!
Mamy nadzieję, że artykuł pomógł Ci w wyborze budyniu bez cukru. Daj znać, który z nich wybierzesz!
Opinie (0)