14.11.201914.11.2019
awatar

autor: Bartłomiej Szkutnik

Miesiąc bez recenzji masła orzechowego to zdecydowanie za długo, dlatego dziś zeruję licznik i testuję produkt firmy Basia Basia. Zapraszam do przeczytania mojej opinii i standardowo zachęcam do dzielenia się własną opinią.

Makroskładniki (100g) : 561 kcal 24B|41T|21W (7.7g cukrów prostych)
Skład : orzechy ziemne prażone, ciasteczka BIO (BIO mąka pszenna, BIO cukier trzcinowy, BIO tłuszcz kokosowy), sól

Konsystencja masła Basia Basia

mimo krótkiej listy składników jest bardzo gęsta, co możecie zobaczyć po przewinięciu pierwszego zdjęcia. Masło ma piaskowatą strukturę i kryje w sobie liczne kawałki mniejszych i większych ciastek, więc jest co pochrupać. Dla mnie ideał – 10/10.

Smak masła Basia Basia

Główną rolę pełnią oczywiście orzechy, ale ciastka nie pozostają daleko w tyle. Ich smak kojarzy mi się z herbatnikami. To jednak nie wszystko, bo masło nie byłoby tak smaczne bez soli i odrobiny cukru. Te dwa kontrastujące ze sobą smaki znakomicie podkreślają główne składniki i mają swój duży udział w wysokiej nocie – 9.5/10.

Podsumowanie

Masło orzechowo-ciasteczkowe od Basia Basia dołącza do grona tych, które mogę wyjadać prosto ze słoika. Świetnie dobrane proporcje składników, rewelacyjna konsystencja i oryginalny smak. Must have wszystkich #peanutbutterlovers !

Cena: ok. 12 zł (m.in KOKOS)

Bartłomiej Szkutnik

autor: Bartłomiej Szkutnik

Opinie (0)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *