Bakalland Batony Zbożowe Bez Dodatku Cukrów – znajomy smak!

Bakalland Batony Zbożowe Bez Dodatku Cukrów – znajomy smak!

Wiśnia z amarantusem

Konsystencja oraz struktura batonika jest zwarta, złożona z wielu ziaren. Cechuje się on dużą wilgotnością, co moim zdaniem można uznać za zaletę, ponieważ nie trzeba męczyć się z jego przeżuwaniem. Słodkość wspomnianych ziaren oraz lekka kwaskowatość liofilizowanych wiśni dobrze się razem komponują. Amarantus nie dominuje nad resztą składników, raczej zostaje przez nie przytłoczony. Przekąska od Bakalland jest dobrą alternatywa dla większości batonów zbożowych, które zawierają cukier.

Truskawka z quinoą

Konsystencja batonika jest bardzo podobna do poprzedniej wersji smakowej. Napisałbym nawet, że jest identyczna. Jedyne co je odróżnia to smak owocu, w tym przypadku truskawki. Nadaje ona batonikowi słodkości i wyróżnia się swoim smakiem na tle reszty składników. Niestety odróżnienie poszczególnych ziaren w batonie jest niemal niemożliwe, dlatego też ciężko mi było tu wyczuć wyraźną dominację komosy ryżowej.

Kokos z chia

Myślałem, że po dwóch poprzednich smakach, ten mnie nie zdziwi, a jednak. Kokosowy baton jest znaczenie mniej wilgotny. Najprawdopodobniej jest to spowodowane zawartością nasion chia i wiórków kokosowych (16.3%), które nadają całości świetnego zapachu i smaku. Z pewnością nie jest on przeciętny, ale dużo traci przez swoją suchość. Mimo to, dla mnie i tak jest najlepszy z całej trójki. Próbowaliście ? Napiszcie jakie były wasze odczucia.

Cena : 1-2 zł (m.in. Biedronka, Auchan)

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Również z tej kategorii

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]