Jak widać, nieco różni się od większości przekąsek tego typu, ale o tym za chwilę.
Makroskładniki (50g) : 200 kcal 15.2B|9.2T|17.5W
Skład : m.in maltitol, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, kakao, lecytyna sojowa, aromat waniliowy, izolat białka sojowego, skrobia z tapioki, olej rzepakowy, glikozydy stewiowe
Konsystencja – gruba warstwa mlecznej czekolady, karmel i zbita, chrupiąca masa przypominająca blok. Dwie pierwsze części po zanurzeniu w kawie czy herbacie szybko się topią i co za tym idzie podwyższają końcową ocenę – 9/10.
Smak – trzywarstwowy baton nie zawodzi także w tym aspekcie. Czekolada i karmel są dobre jakościowo, nadają przekąskę słodyczy i jednocześnie zabijają lekką goryczkę pochodzącą z ostatniej, chrupiącej części. Dla mnie mega, szczególnie z gorącą kawą – 8.5/10.
Podsumowanie : Premierowy baton proteinowy od Applied Nutrition sprawdził się świetnie, a zaskoczył mnie przede wszystkim swoją oryginalną strukturą. Ciekaw jestem jak wypadnie druga wersja smakowa – Hazelnut Caramel.
Cena : ok. 9 zł (Applied Nutrition)
Opinie (0)