6PAK Nutrition Protein Cream Chocolate – lepszy od białej czekolady?

6PAK Nutrition Protein Cream Chocolate – lepszy od białej czekolady?

Czekolada w postaci kremu proteinowego bez dodatku cukru i oleju palmowego ? Brzmi zachęcająco. Protein Cream Chocolate to druga wersja nowych słodkości od 6pak Nutrition. Jej makroskładniki są niemal identyczne jak w przypadku białej czekolady – 100g kremu dostarcza 520 kcal, 39g tłuszczów, 37g węglowodanów oraz 20g białka. Poza tłuszczem shea, odżywką białkową i maltitolem w składzie tego produktu znajdziemy kakao (7%), a także aromat.

To właśnie te dwa ostatnie składniki dają o sobie znać od razu po otwarciu opakowania – intensywnie czekoladowy zapach i przypominający popularne kremy kolor oraz konsystencja stanowią wstęp do najważniejszej części każdej recenzji, czyli testu smaku. Ten zaś najprościej można określić jako Nutellę bez orzechów z równie dobrze wyczuwalnym kakao i trochę mniejszą słodyczą. Składnikiem, który podkręca tutaj czekoladowy smak jest także koncentrat białek serwatki – kto kiedykolwiek próbował tego rodzaju kremów odczuje jego obecność, jednak nie wpływa on negatywnie na całokształt i co ważne nie pozostawia po sobie charakterystycznego posmaku goryczki na podniebieniu.

Mnie bardzo smakuje, chętnie kupię ponownie, ale biała czekolada nadal pozostaje numerem jeden.

Cena: ok. 40 zł

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Również z tej kategorii

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]